MYJAVA 2016

MYJAVA 2016

Galéria

57. Medzinárodný folklórny festival MYJAVA 17.-19. 6. 2016

Myjava sa na tri dni stane centrom folklórneho diania (nielen) na Slovensku a ponúkne divákom takmer 40 scénických i nescénických programov určených pre všetky vekové kategórie. Bohatý program dokazuje, že nie nadarmo je myjavský festival považovaný za jeden z najvýznamnejších folklórnych festivalov u nás a právom patrí spolu s Detvou a Východnou medzi tie tri najväčšie na Slovensku.

Tohoročný festival sa ponesie okrem iného aj v duchu troch okrúhlych výročí. Pripomenieme si 430. výročie založenia Myjavy (1586 - 2016), 40. výročie organizovania folklórneho festivalu priamo v Myjave a 10. výročie úspešného fungovania mestečka MY-A-VY na lúke za amfiteátrom v Trnovcoch, ktoré sa počas svojej existencie stalo veľmi populárnym a získalo si pozíciu druhej festivalovej scény určenej predovšetkým na nescénické programy tradičnej ľudovej kultúry. Na podujatí nebudú ani tento rok chýbať tradičný sobotňajší "Jarmek pot mijafskú vežu" s prehliadkou krojov zúčastnených súborov a skupín, Kuchyňa starých materí v mestečku MY-A-VY spojená s ochutnávkou regionálnych špecialít či Koštovka páleného.

Oficiálne otvorenie festivalu je naplánované na piatok 17. júna o 20.00 h a bude spojené s odovzdávaním Cien festivalu.

Veríme, že si počas tretieho júnového týždňa nájdete čas a prídete k nám na Myjavu načerpať pozitívnu energiu, zabaviť sa s priateľmi pri dobrej hudbe, tanci i jedle a užiť si radostné chvíle s ľudovou kultúrou! Srdečne vás už teraz na MFF MYJAVA 2016 pozývame!

Program 57. Medzinárodného folklórneho festivalu MYJAVA 2016 - HORE V MENU

Dĺžka podujatia: 1000 minút
Rok výroby: 2016
Dátum lokálnej premiéry: 17. jún 2016

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.