Sviatok Piva Myjava

Sviatok Piva Myjava

Galéria

V sobotu 27. augusta 2022 sa na Námestí M. R. Štefánika v Myjave uskutoční piaty raz obľúbené podujatie Sviatok piva Myjava, ktoré návštevníkom predstaví pestrý sortiment deviatich remeselných pivovarov a na pódiu šesticu účinkujúcich.

Sviatok piva Myjava si podobne ako iné kultúrne a športové akcie musel dať počas pandémie pauzu. A aj keď sa v lete 2021 podarilo zrealizovať jeho miniverziu v športovo-rekreačnom areáli, do centra mesta sa vo svojej pôvodnej podobe vracia po dvoch rokoch. Začne sa o 12.00 h a oficiálne ukončenie je naplánované na 22.00 h.

Akciu pripravujú v spolupráci s pivovarom Hellstork mesto Myjava a Správa majetku mesta Myjava. Organizátori vám v poslednú augustovú sobotu ponúknu desiatky kvalitných tradičných pív i pivných špeciálov výhradne od remeselných pivovarov, ktorých výrobky len tak hocikde nezoženiete.

Tento rok prijali pozvanie na Myjavu okrem domáceho Hellstorku bratislavský Unorthodox Brewing, Štramák z neďalekej Senice, premiérovo kočovný pivovar Brewniverse z Brna a Galgan z Galanty, trnavský Sessler, General Bratislava, piešťanský Simeon i susedný Turák a vnuk zo Starej Turej.

A aby vám ich pivo lepšie chutilo, aj na tento ročník pripravujú organizátori limitovanú sériu sklenených degustačných pohárov s novým tvarom a logom. Tie si budete môcť kúpiť priamo na námestí. No pamätajte - Kto skôr príde, ten prv berie...

O chutné občerstvenie na úrovni, ktoré k dobrému pivu jednoznačne patrí, sa postarajú prevádzky Vyzreté Mäso, Good Apetite a P. K. Gastro. V ich ponuke nebudú chýbať napríklad hamburgery, lokše s kačacinou, hot-dogy, pečené kolená, klobásky a ďalšie dobroty.

Dôležitou zložkou tejto OPEN akcie je kultúrny program na pripravenom pódiu. Ten sa začne o 13.30 h a otvorí ho domáca country skupina TERASA, ktorá vám spríjemní popoludnie na námestí. Po nej sa o 15.00 h predstaví talentovaná pesničkárka z Myjavy, Katarína Halenárová. Spevu a hre na gitare sa venuje od svojich 17-tich rokov, kedy začala tvoriť vlastné piesne. A tie rozhodne stoja za vypočutie.

Na jednej z jej zatiaľ posledných skladieb s názvom Rebelka sa producentsky podieľala dvojica Jimi Cimbala a Zoli Tóth. Katku na javisku o 16.30 h vystrieda brnenská funk-rocková kapela Klíče, ktorú na Myjave privítame po prvýkrát. Po tomto koncerte o 18.30 h na pódium vybehnú členovia kapely Sanchez Amsterdam. Ich electronica-rock istotne poteší ucho každého poslucháča a zo slovenských rádii môžete poznať napríklad ich vydarenú skladbu Motýle, s ktorou minulý rok vyhrali súťaž Košický Zlatý poklad. O 20.00 h zasa oživí atmosféru na námestí úspešná domáca kapela NighTeen SevenTies, na ktorú sa všetci veľmi tešíme. Ich produkcia bude istotne jedným z highlightov myjavského Sviatku piva. No a ponuku vystúpení uzavrie o 21.15 h new-age popová skupina King Shaolin. Tá vznikla v roku 2011 a za 11 rokov aktívnej činnosti sa stala stálicou slovenskej hudobnej scény. Tvoria ju spevák, gitarista a skladateľ Domi Stoff, basgitarista Norbert Neuschl, bubeník Lukáš Vajda a gitarista a hráč na sampler a perkusie Michal Neffe. Formácia má na konte tri albumy, tri EPčka a viac ako 650 koncertov v siedmych krajinách Európy. Na svojom konte majú "shaolini" spolupráce s Celeste Buckingham, s českou speváčkou LENNY, Vladisom, Bokim, či Janou Kirschner.

Dúfame a veríme, že nám v závere augusta bude počasie priať a všetkých vás na Sviatku piva Myjava veľmi radi uvidíme. Tešíme sa na vašu návštevu!

Dĺžka podujatia: 600 minút
Rok výroby: 2022
Dátum lokálnej premiéry: 27. august 2022

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.