Hory a mesto Myjava PI

Galéria

Hory a mesto Myjava

Mrazivé peklo (Balandrau, Frozen Hell Over, Španielsko, 79 min, 2021, r. Guille Cascante)

Keď sme my chystali silvestrovské oslavy na sklonku roku 2000, niekoľko turistov sa vybralo na horu Balandrau v katalánskych Pyrenejach. Nečakane ich tam však zastihla snehová búrka, v ktorej zahynulo desať ľudí. O tom, čo sa na Balandrau stalo, vám z prvej ruky porozprávajú tí, čo prežili. V ten deň sa druhý raz narodili.

Farmár (The Farmer, USA, 4 min, 2021, r. Michael James Brown)

Už ste videli farmára, ktorý má najviac práce v zime? Miestna legenda David Van Dame každoročne žne bohatú úrodu čerstvého prašanu a popritom upozorňuje na úspornosť a udržateľnosť jeho najobľúbenejšieho športu.

Alpská trilógia štvornožky (Alpine Trilogy (Doggystyle), Francúzsko, 45 min, 2021, r. Damien Largeron, Brian Mathé, Morgan Monchaud)

Počas leta 2020 sa belgickí profesionálni lezci Nicolas Favresse a Sébastien Berthe rozhodli vyraziť na cyklovýlet a vyliezť tri najťažšie alpské cesty. Na cestu si pribalili aj svojich psích miláčikov Bintje a Kroux, ktorých sa však nikto nepýtal, či sa im na výlet chce. Ak ste teda niekedy uvažovali nad horskou cyklodovolenkou s vašimi psami, tento film vám bude nielen inšpiráciou, ale aj poučením.

Nie si v tom sama (Not Alone, Kanada, 43 min, 2021, r. Heather Mosher)

Profesionálna športovkyňa a vodkyňa Sarah Hueniken zasvätila horám celý svoj život. Patrí medzi popredné ľadové a mixové lezkyne, no ešte väčšie naplnenie jej prináša zážitkové vzdelávanie žien. Jedného dňa, počas jej známych lezeckých kempov, zasiahne lezcov v stene lavína, v ktorej zahynie i jedna z jej najlepších priateliek. Film je príbehom o temnote, do ktorej upadla nielen Sarah, ale aj mnoho iných profesionálnych horských vodcov po tom, ako zažijú tragickú nehodu. Napriek traume sa Sarah rozhodne upriamiť pozornosť na nový projekt a znovuobjaviť istotu v horách – pokúsi sa za jeden deň vyliezť tri náročné mixové cesty v kanadských Skalnatých vrchoch.

Dĺžka podujatia: 171 minút
Dátum lokálnej premiéry: 11. november 2022

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.