Dožinky v Turej Lúke

Dožinky v Turej Lúke

Poďakovanie za úrodu

Sobotňajší program odštartuje v sobotu o 10.00 h Dožinkovým jarmekom, koncertom Dychovej hudby Myjavci, ochutnávkou regionálnych špecialít Jak od babičky a Koštovkou páleného. K dispozícii budú tradičné detské ihrisko, minifarma i výstava historickej aj súčasnej poľnohospodárskej techniky.

O 10.30 h si budeme môcť pozrieť ukážky tradičných poľných prác. Toto pásmo ponesie názov Kosí Jano, mláti Palo a bude obohatené o súťaž v kosení. Od 11.00 bude program pokračovať detskými tvorivými dielňami a Gurmánskymi hodami v réžii turolúckych poľovníkov. Krátko po poludní, si malí návštevníci budú môcť vyskúšať Školičku spevu a tanca. O 13.00 h odovzdajú zástupcovia Centra tradičnej kultúry v Myjave ocenenia za prínos v oblasti rozvoja tradičnej kultúry a o pätnásť minút neskôr bude pódium v Padelkoch patriť Folklórnemu súboru Kopaničiar, Šulekovo a Detskému folklórnemu súboru Kopaničiarik, ktorí sa predstavia v pásme Na poli vrtkí a v tanci hybkí.

O 14.30 h naši folkloristi začnú prípravu dožinkových vencov. Od 19.00 h budú v Gazdovskom dvore vyhrávať Ľudová hudba FS Kopaničiar. Sobotňajšiu ponuku uzavrie Dožinková zábava v Padelkoch, opäť s muzikantmi z Kopaničiara, ktorá začne o 19.00 h.

Dožinky oficiálne skončia v nedeľu 2. augusta o 9.30 h Službami Božími v evanjelickom chráme Božom v Turej Lúke. Pôjde o dožinkovú krojovú slávnosť spojenú s poďakovaním za žatvu, na ktorej sa zúčastni FS Brezová.

Tešíme sa na vašu účasť a zároveň pripomíname, že aj na týchto akciách bude potrebné dodržiavať aktuálne nariadenia Úradu verejného zdravotníctva a dbať na zvýšenú hygienu!

Dĺžka podujatia: 720 minút
Rok výroby: 2021
Dátum lokálnej premiéry: 14. august 2021
Dátum svetovej premiéry: 14. august 2021

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.